Marksi në Soho

500 Lekë

Marksi në Soho

Gjatë monologut të tij Marksi thotë : "A nuk ju ka shkuar mendja: pse duhet të më shpallin të vdekur herë pas here"?
Kjo monodramë e mprehtë dhe e hollë, kjo “dramë me historinë”, fillon me një marrëveshje mes Karl Marksit dhe autoriteteve të jetës pas vdekjes. Kështu, Marksi fitoi të drejtën që të zbriste në Tokë për të pastruar emrin e vet. Mirëpo, pas një gabimi burokratik, Marksin e çojnë në Sohon e Nju-Jorkut, jo në lagjen e mykur të Londrës së dikurshme. Zinn-i na njeh me bashkëshorten e Marksit, Xhenin, me fëmijët e tij, me anarkistin Mikhail Bakunin, si dhe përmend e flet për personazhe të tjera të kohës. Marksi në Soho është një hyrje e shkëlqyer në jetën e Marksit, në analizën e shoqërisë sipas këndvështrimit të tij, si dhe në pasionin e tij për ndryshime rrënjësore. Po ashtu, Zinn-i na dëften sa të lidhura janë idetë e Marksit me realitetin e botës së sotshme.

Certifikuar për sigurinë nga BE

ISBN: 978-9928-349-30-9 Mosha: + 18 vjeç

Përmasat: 130 x 200 mm Faqe: 80

Kopertina: Libër me karton të plastifikuar


Write Your Own Review
Po shrkuani për:Marksi në Soho
Vlerësimi yt

Produkte të ngjashme